Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Zakup Honda TRX450R 2008r
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 07.11.2024 23:47

Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Zakup Honda TRX450R 2008r 
Autor Wiadomość

Quad: N/A
PostWysłany: 07.02.2011 00:23 
Zakup Honda TRX450R 2008r
Witam Wszystkich !

Jestem nowy na forum (jako pisarz ;) ) natomiast od ponad roku bacznie sledze forum. Przymierzam się maymi krokami do zakupu wlasnej maszyny i mam mozliwosc zakupienia w dobrych pieniadzach Hondy TRX 450R. Mam sentyment do marki bo od zawsze smigam samochodami Honda.

Mam kilka pytan dotyczacych tego konkretnego modelu.

Pojechalem dzisiaj na ogledziny (ogladalem ze 40 min zwracajac szczegolnie uwage na to wszystko co jest zawarte w poradniku kupujacego na lamach strony) i oto jakie pytania mi się nasunely.

W przednim zawieszeniu a konkretnie na polaczeniu kola z wahaczem jest wyszowalny luz kiedy szarpie się kolem ( na jednym kole wiekszy na drugim mniejszy ). Czy to cos groznego i ewentualnie ile kosztuje wymiana tego elementu?
Druga bardziej niepokojaca sprawa to luzna tylna tarcza hamulcowa. Luz jest taki ze można swobodnie wykonac obrot tarcza na osce o jakies 20-30 stopni. Czy to normalne (ogladalem Yamahy YFZ450 i nie zauwazylem takiej prawidlowosci)?
Trzecia sprawa to stukot dochodzacy z okolic nieszczesnych lozysk tylnego wahacza. być może się myle ze to to ale stojac na nozkach i bujajac Quadem na boki czulem stuki na nozkac. Na poczatku goscio mi wpieral ze to ta nieszczesna tarcza opisywana powyzej ale po zablokowaniu hamulca i przytrzymaniu tarczy stukot nadal się wydobywal tylko mniejszy. Jest to o tyle wyczowalne ze przy bujaniu stukot byl odczowalny na nogach przycisnietych do siodla (i zbiornika paliwa). jeżeli to lozyska to jak z kosztami naprawy?

Reszta wyglada ze jest OK. Silnik pieknie pali jest suchy nigdzie się nie poci. Jedyny plus ze wlasciciel mowi ze spokojnie mozemy jechac nawet do serwisu przed zakupem.

Prosba o ewentualne konstruktywne wypiowiedzi na temat.

Z gory dzięki za pomoc.

Mod-Team Member & Moderator Działu Zawody Polskie & Zagraniczne & Zawodnik ATV Polska
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław :-)
Imię: Krzysiek
Quad: 2xKFX450
Poprzednie quady: KFX250 TRX250 YFM200 2xYFM350 YFZ350 LTZ400 2xYFZ450 2xLTR450
PostWysłany: 07.02.2011 07:23 
Re: Zakup Honda TRX450R 2008r
W pierwszym wypadku, to końcówki - koszt materiału ok 200zł (AllBals, EPI) lub nawet jakiś tańszy zamiennik z auta, jak dobierzesz. Oczywiście na początku można z tym latać. Tylna tarcza zdecydowanie powinna być zablokowana. Stuki na dole ... nie bardzo rozpoznają, może napęd.

Profil Facebook

Quad: N/A
PostWysłany: 07.02.2011 10:20 
Re: Zakup Honda TRX450R 2008r
Tak wlasnie myslalem ze tarcza powinna być "intergralna czescia" oski a nie czyms powiewajacym :)
Zastanawiam się natomiast powaznie nad tym stukotem skoro Mowisz ze nie wiesz co to może być a nie wydaje mi się zeby to byl naped (quad stal na biegu w garazu). W sumie co może stukac w napedzie przy bujaniu się na boki na podnozkach. jeżeli okaze się ze to lozyska igielkowe na wahaczu jaki koszt by mnie czekal ? i czy zbyt duzy luz na nich (boquad byl smigany z wyklepanymi) może powodowac ze po wymianie beda problemy lub też po prostu nie da się ich wymienic (tak zeby nie lapaly luzow)

BTW
dzięki za szybka odpowiedz.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości