Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Honda TRX 250 ex wymiary osiagi spalanie?wieksza odPolarisa?
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 08.11.2024 21:38

Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Honda TRX 250 ex wymiary osiagi spalanie?wieksza odPolarisa? 
Autor Wiadomość

Quad: xxx
PostWysłany: 22.01.2011 00:08 
Honda TRX 250 ex wymiary osiagi spalanie?wieksza odPolarisa?
Witam ;) Tak jak tytule proszę wszystkich o swoja opinie(obiektywnie a nie za posiadacie już piekne maszynki jakimi niewatpliwe sa Hondy :lol: )Pytam bo chce otworzyc wypozyczalnie sezonowa w teren czyli bierz i jedz gdzie chcesz oraz przywies Sprzęt w 1 kawalku.Glownie nurtuje mnie pytanie o wymiary Hondy dokladne wzgledem Polarisa,drugie pytanie o osiagi i spalanie ,trzecie to takie czy na pewno można wtym odelu Hondy zmieniac biegi bez sprzegla?Czwarte jak się Wam sprawuje ten wal kardana?Piate to ceny i dostepnosc części :>? Czekam na Wasze opinie.

Awatar użytkownika

Miejscowość: Podlasie
Quad: Wolverine 450,
Poprzednie quady: KFX 700, LTR 450, DS 250, TRX 250EX
PostWysłany: 22.01.2011 09:34 
Re: Honda TRX 250 ex wymiary osiagi spalanie?wieksza odPolarisa?
Cytuj:
drugie pytanie o osiagi i spalanie ,trzecie to takie czy na pewno można wtym odelu Hondy zmieniac biegi bez sprzegla

Odpowiedz na drugie pytanie- osiągi to jakieś 90km/h a co do spalania to naprawdę niewiele cały bak starczał mi na jakieś 8 godzin jazdy po torze. Spalanie jest bardzo małe gdzieś 6-7 litrów na 100 km
Odpowiedz na trzecie pytanie- heh bez sprzęgła :> quad ten nie ma dzwigni sprzęgła ale ma biegi. Aby zmienić bieg wystarczy puścić gaz.
Cytuj:
Czwarte jak się Wam sprawuje ten wal kardana

Niezawodnie. Nigdy w trzech sztukach nic przy nim nie robiłem.
Cytuj:
?Piate to ceny i dostepnosc części

Co do ceny to na dzień dzisiejszy To quad ten jest bardzo tani jak na swą jakość. Masz tu linka do dealera przy kupnie trzech sztuk jeszcze coś zejdzie http://otomoto.pl/honda-trx-250-ex-nowy-M2137042.html
Jak ja je kupowałem kiedyś to płaciłem 20 tyś za sztukę wziąłem dwie a po dwóch latach dokupiłem jedną za 14 tyś.
Ale na koniec muszę ci powiedzieć to co w innym temacie że do twych potrzeb potrzebny jest automat.

Quad: xxx
PostWysłany: 22.01.2011 13:35 
hejka,ogolnie ciezki ten temat z hondami,zadna nie ma homologacji a to koszt dodatkowy 2,-2,5 tys za same dokumenty a dozbrojenie we wlasnym zakresie 1 tys czyli 13.5 tys zl ale to nie wszystko,proszę wytlumaczyc mi dlaczego nie może być ta Honda ze sprzeglem automatycznym?puszcza się gaz i zmienia bieg noga czy reka?trudne to jest do przyzwyczajenia i czy mocy duzo traci przy takiej zmianie biegu jak osoba zielona jedzie?

Quad: Od 1997 ROKU - Już poza mną ......
Poprzednie quady: Cieszą innych .....
PostWysłany: 22.01.2011 16:50 
NowyGdynia napisał(a):
ogolnie ciezki ten temat z hondami,zadna nie ma homologacji

jak nie ma homologacji to po faworkach , a kit homologacyjny to nie 1 tyś jak piszesz a max 300 - 400 pln .
Można to zrobić jeszcze taniej zależy od jakości .
Po co ci homologacja w wypożyczalni ???
dodatkowe koszty .

Kiedyś trzeba dorosnąć !

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości