Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Honda TRX 420 pomocy potrzebny komputer sterownik moduł
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 02.11.2024 22:32

Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Honda TRX 420 pomocy potrzebny komputer sterownik moduł 
Autor Wiadomość

Quad: Honda trx420
PostWysłany: 19.03.2011 18:27 
Honda TRX 420 pomocy potrzebny komputer sterownik moduł
Witam wszystkich opowiem szybko o moim problemie.Pewnego pięknego zimowego dnia moja Honda TRX 420 podczas jazdy zdechła :szok: zgasł silnik kontrolki efekt taki jak by odłączyć zasilanie.Po zaholowaniu maszyny do domu okazało się że spalił się bezpiecznik o oznaczeniu IGN ucieszyłem się bo myślałem że po wymianie problem zniknie :) Niestety jednak się tak nie stało :( Po przekręceniu kluczyka bezpiecznik od nowa się pali..Pomyślałem że gdzieś jest jakieś zwarcie więc wymyłem całą maszynę wysuszyłem i nic :płacz: Posprawdzałem wszystkie kostki całą instalacje i nic dalej to samo :| W końcu przyszedł czas na sterownik silnika gdy go wkładam do innego TRX 420 efekt ten sam pali bezpiecznik ign czyli diagnoza postawiona : uszkodzony sterownik i tu pojawia się mój problem na allegro nie ma dzwoniłem po różnych serwisach i jego cena wynosi od 2400 do 3000zł :płacz: :płacz: :płacz:Wpadłem też na pomysł żeby może naprawić ten sterownik ale po przejechaniu się po miejscowych specach wszyscy jednogłośnie stwierdzili : nierozbieralny..Znalazłem też serwis www.moto-doktor.pl i mam im wysłać sterownik w poniedziałek ale jakoś nie wierze że im się uda choć mi powiedzieli że w 90% im się udaje...Teraz mam cholerny wstręt do TRX 420 jak usłyszę słowo wtrysk paliwa w quadzie to mi się niedobrze robi . Jak tylko uda mi się go naprawić to sprzedaje i kupuje 500 na gaźniku. Ale powracając do tematu : Potrzebuje modułu sterującego silnikiem w Hondzie TRX 420 może ktoś coś słyszał że ktoś ma taką na części ??? Pomocy :płacz:

Awatar użytkownika

Miejscowość: Prabuty
Quad: Rincon 680 Camo
PostWysłany: 19.03.2011 19:55 
Re: Honda TRX 420 pomocy potrzebny komputer sterownik moduł
sprawdź PW

QUADRACING TEAM PRABUTY

Historia:Macbor CX 100 - Honda ATC 200-Honda Foreman Rubicon 500-Honda Rincon 680 Camo-a co potem....?

Profil Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 2 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości