Witam wszystkich opowiem szybko o moim problemie.Pewnego pięknego zimowego dnia moja Honda TRX 420 podczas jazdy zdechła
zgasł silnik kontrolki efekt taki jak by odłączyć zasilanie.Po zaholowaniu maszyny do domu okazało się że spalił się bezpiecznik o oznaczeniu IGN ucieszyłem się bo myślałem że po wymianie problem zniknie
Niestety jednak się tak nie stało
Po przekręceniu kluczyka bezpiecznik od nowa się pali..Pomyślałem że gdzieś jest jakieś zwarcie więc wymyłem całą maszynę wysuszyłem i nic
Posprawdzałem wszystkie kostki całą instalacje i nic dalej to samo
W końcu przyszedł czas na sterownik silnika gdy go wkładam do innego TRX 420 efekt ten sam pali bezpiecznik ign czyli diagnoza postawiona : uszkodzony sterownik i tu pojawia się mój problem na allegro nie ma dzwoniłem po różnych serwisach i jego cena wynosi od 2400 do 3000zł
Wpadłem też na pomysł żeby może naprawić ten sterownik ale po przejechaniu się po miejscowych specach wszyscy jednogłośnie stwierdzili : nierozbieralny..Znalazłem też serwis
www.moto-doktor.pl i mam im wysłać sterownik w poniedziałek ale jakoś nie wierze że im się uda choć mi powiedzieli że w 90% im się udaje...Teraz mam cholerny wstręt do TRX 420 jak usłyszę słowo wtrysk paliwa w quadzie to mi się niedobrze robi . Jak tylko uda mi się go naprawić to sprzedaje i kupuje 500 na gaźniku. Ale powracając do tematu : Potrzebuje modułu sterującego silnikiem w Hondzie TRX 420 może ktoś coś słyszał że ktoś ma taką na części ??? Pomocy