Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Ogladaliscie wczoraj na tvn turbo program o quadach(z 12 06)
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 07.11.2024 23:28

Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Ogladaliscie wczoraj na tvn turbo program o quadach(z 12 06) 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czaplinek
Quad: w końcu MXU 300 a było MXU 500
PostWysłany: 22.06.2011 11:27 
Re: Ogladaliscie wczoraj na tvn turbo program o quadach(z 12
brak słów ..... rozumiem, że wypowiada się o tym redaktorzyna co pojeździł sobie na kilku quadach i teraz jest fachowcem... ale Pan Rafał ?????

Nie mogę też zrozumieć nienawiści do 500 tki, która w tej lub innej formie na rynku już jest jakiś czas.
Za chwilę test SYM'a .... i ten już jest super choć niewiele pokazano.

Staram się nie dać ponieść emocjom, ale tu po prostu się nie da.

Panowie chyba nie macię pojęciac o zasadzie działania kostek z uszczelnieniem. Może byście wjechali do wody anie nie przypuszczali. Zawieszenie rzecz gustu - jak się zainwestuje trochę kasy (tak jak to robi się w "japońskich") to pewnie będzie lepiej.

Czy to jest quad do sportu i rekreacji zawsze decyduje o tym kupujący.

Z tą marką mam do czynienia od wielu lat jako użytkownik i jeszcze nikt nie powiedział tak wiele złego w tak krótkim czasie o marce Kymco (bez sprawdzenia - tylko przypuszczenia).

Nie twierdze, że Kymco jest najlepsze - jest bardzo dobre.
Panowie Nie lubią kogoś w Moto-Landzie i chcieli się odryźć....

Maskara..... byłem fanem tego programu....byłem.....wiem że telewizja kłamie, nie przypuszczałem, że tak bardzo

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Suwałki
Quad: planowany na sierpień 2014
Poprzednie quady: niezawodny Kymco MXU 400
PostWysłany: 22.06.2011 11:43 
kryk gratuluje zakupu. :brawo1:
Panowie tworzący ten program mogliby się wysilić i przejrzeć (dla niektórych rodzime) to forum. Tutaj mają wiadomości w pigułce, trochę lektury i można wyrabiać opinie o niemal każdym sprzęcie bez większego doświadczenia w praktycznej jeździe. Kymco ma bardzo dobrze zrobioną elektrykę, nigdy nie zgasł mi w wodzie, a przecież staram się już od jakiegoś czasu go utopić 8) . Pozdrawiam maniaków Kymco. Aha, żeby nie było tak dobrze, w Kymco denerwuje mnie zawieszenie, jest traktorowate i takie skaczące. Zawsze po wypadzie jestem wypompowany, za to koledzy na japońcach - wyluzowani. Problem zrozumiałem dopiero ... jak siadłem za stery KQ750 - jeśli chodzi o zawieszenie - inny świat :oczy: .

Awatar użytkownika

PostWysłany: 22.06.2011 11:52 
Zakup fajny, przeskok jeszcze większy (choc nieplanowany) - narazie szukam łożysk krzyżaka bo zachciało mi się wymienić... błąd

w kwesti zawieszenia można się ewentualnie czepić - komfort słaby.

Jeździłem Polarisem i jest różnica. Ale do wszytkiego można się przyzwyczaić. Każdy marka ma swoją charakterystykę.
Dla jednych jest za miekko dla innych za twardo....

Ale to nie upoważnia do takiego obsmarowania marki, modelu....

Ostatnio zmieniony przez kryk, 22.06.2011 11:52, edytowano w sumie 1 raz

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Quad: XXc
PostWysłany: 22.06.2011 11:54 
ktsu napisał(a):
Problem zrozumiałem dopiero ... jak siadłem za stery KQ750 - jeśli chodzi o zawieszenie - inny świat :oczy: .

Pomyśl tymczasem, że Kingquad jest zwany przez wielu ping-pongiem ze względu na twarde, skaczące zawieszenie :)

Co do meritum sprawy - Kymco odstaje zdecydowanie jakością od innych dalekowschodnich produktów - jest lepsze i dokładniej wykonane.
Może redaktorzy mieli tego dnia do porównania dwa quady z czego Kymco było tym gorszym i dlatego mu się dostało? Poza tym nie przejmijcie się programem to tylko niezależna, subiektywna opinia ludzi a jak wiemy każdy ma lepsze i gorsze dni.

Profil Facebook Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

PostWysłany: 22.06.2011 12:09 
Fakt każdy miewa gorsze dni... szkoda tylko, że tego dnia swoje mocno subiektywne odczucia przekazuje przez telewizję.

Polecam lekturę forum (ewentualnie youtube) aby zobaczyć jak jest...
Najlepiej samemy pojeździć nie tylko na asfalcie i przekonać się co gad potrafi ten czy każdy inny model marki.... :D

Gwoli wyjaśnienia nie mam nic wspólnego z dystrybutorem.

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Suwałki
Quad: planowany na sierpień 2014
Poprzednie quady: niezawodny Kymco MXU 400
PostWysłany: 22.06.2011 12:17 
2can na podstawie między innymi przeczytanych postów na tym forum powiem Ci, że KQ ma bardzo komfortowe zawieszenie, nawet za miękkie, a ping-pongowate zawieszenie może mieć np. Kawasaki BF.
Ten program jest opiniotwórczy i jak każdy materiał filmowy ma większe oddziaływanie niż inne przekazy medialne, wystarczy zresztą przeczytać opinie na temat programu - jest dość spore poruszenie i ma wpływ na ludzi, zwłaszcza na laików, którzy zaczynają quadowanie - ciekaw jestem, który z nich teraz powie coś dobrego o Kymco :?: Fakt, że są to dopiero początki programu i bardzo fajnie, że w ogóle jest, ale mając do dyspozycji tak wiele możliwości informacyjnych, nikt z prowadzących nie korzysta z tych zasobów, i jak w przytoczonym temacie "obraża" dość popularną markę. Kymco, w porównaniu do konkurencyjnego SYM'a, który nie posiada wtrysku, blokady mostu i ma problemy z padający napędem i kłopoty z gaźnikiem (zresztą jest między tymi modelami różnica w cenie bodajże 3 tys. zł - co też jest argumentem) wypadło bardzo blado.

Awatar użytkownika

PostWysłany: 22.06.2011 13:02 
dokładnie ... nie wspomniano o napędach, niezależnym zawieszniu, blokadzie, itp.

Test skupił się na wiszących kablach z kostkami "nie budzącymi" zaufania - nalezy je sprawdzić a nie od razu twierdzić, że sa "be".
Wlot powietrza wysoko. Za chwilę to bardzo źle bo wciąga ciepłe powietrze (a inne marki to pobierają powietrze skąd ?).

Jak już 2can wspomniał być może był to gorszy dzień.

Wiem przy okazji zbliżających wyborów jak działa rzucone pomówienie .... nikt potem nie bierze pod uwagę sprostowania.

Cóż żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania .... tak też my mamy prawo do wyrażenia sprzeciw w mówieniu nieprawdy....

Fakt - pozytywem tego programu jest poruszenie w gronie posiadczy Kymco widoczne na forum :D (ale nie tędy droga)

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Transylwania, Sacuieu - Hunt the Wolf
Quad: Yes, We CanAm!
PostWysłany: 22.06.2011 14:03 
2can Tak Kingquad nie jest zbyt komfortowy, jednak przez to jest np. Mniej wywrotny niż Grizz. No i kto zresztą powiedział że jest to sport dla wygodnych ludzi ? :D

Ja cenię Kymco chodź by przez to że jest w miarę niezłą tańszą alternatywą dla Japońców a nie że od razu podział Japoniec - Chinol. No i jeździłem Kymco tym nowym chyba 500IRS i wcale źle nie jest, jest nawet bardzo dobrze. Kymco przegoniło inne Tajwańskie marki o lata świetlne.Nie wiem czemu Rafał tak postąpił, być może dlatego że jeździł większością maszyn na rynku i ma jakieś kosmiczne porównania, tak samo jak redaktorzy porównujący powiedzmy gry komputerowe, nie polecają czegoś bo grali w inne lepsze dziesiątki razy a np. ta mogła by przypaść komuś do gustu a z taką recenzją już niektórzy mogą stracić zapał.

!!!HUNT THE WOLF 4 LIFE!!!

Profil Facebook
Mod-Team Member & Moderator Działu Kawasaki
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość
Imię: Kamil
Quad: 2015 Maverick 1000
Poprzednie quady: BF750, Kymco MXU
PostWysłany: 22.06.2011 14:21 
ktsu napisał(a):
2can na podstawie między innymi przeczytanych postów na tym forum powiem Ci, że KQ ma bardzo komfortowe zawieszenie, nawet za miękkie, a ping-pongowate zawieszenie może mieć np. Kawasaki BF.

BF ma bardziej komfortowe zawieszenie od KQ, przynajmniej dla mnie..

A co do tego odcinka to wszystko już zostało powiedziane.. zwykły kicz.

Był: BF 750 - MSD tuned by VFJ, Muzzy Pro Full System, Lift 2", Snorkle, DW 3500 hd, Zilla 26", Dwt diablo 12", Overfenders, Twin air, Teryx Belt, Temp gauge, Epi maroon primary, almond secondery springs, Protraper bar mount, Fasstco Flexx bar, Airscreen removed, Oil cooler, xVision LED bar, XRW spacers, smoked tail light
! Kanał Youtube !

Ostatnio zmieniony przez Kamilson100, 22.06.2011 14:21, edytowano w sumie 1 raz

Profil Facebook Gadu-Gadu WWW
Awatar użytkownika

Miejscowość: Transylwania, Sacuieu - Hunt the Wolf
Quad: Yes, We CanAm!
PostWysłany: 22.06.2011 14:36 
Kamilson100 napisał(a):
BF ma bardziej komfortowe zawieszenie od KQ, przynajmniej dla mnie..
tak tu się zgodzę w 100% , mimo że jestem wielkim fanboyem mojego króla to faktycznie zawieszenie nie jest wygodne, ale ma też swoje duże plusy bo o wywrotności BF nie muszę chyba mówić.

!!!HUNT THE WOLF 4 LIFE!!!

Profil Facebook
Awatar użytkownika

PostWysłany: 22.06.2011 16:41 
krs1
Być może masz rację z wywrotnością ale na trawersach, bo na podjazdy i zjazdy wcale nie narzekam, jest świetnie, poza tym mam trochę dociążony przód więc różnie to może być w fabrycznym quadzie.
Felgi z offsetem i dobre opony rozwiązują problem :)
Tyle off-topu, poczekajmy jeszcze trochę krs1 a na pewno w tym cudownym programie "quady" poniżą wszystkie sprzęty: KQ750, BF750, XP850, G700 żeby zrobić lepszą promocję dla can-ama :)

Był: BF 750 - MSD tuned by VFJ, Muzzy Pro Full System, Lift 2", Snorkle, DW 3500 hd, Zilla 26", Dwt diablo 12", Overfenders, Twin air, Teryx Belt, Temp gauge, Epi maroon primary, almond secondery springs, Protraper bar mount, Fasstco Flexx bar, Airscreen removed, Oil cooler, xVision LED bar, XRW spacers, smoked tail light
! Kanał Youtube !

Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Quad: Kymco MXU 500 - w sercu i pamięci.
PostWysłany: 22.06.2011 19:50 
Dziś oglądałem kolejny odcinek , Michał T. który pojechał ostatnio po Kymco testował razem z Krecikiem i jakimś gościem quada ca nam błotną bestię , Michał T. sam przyznał się że jest początkującym quadowcem cyt."powiedzmy że ja - początkujący quadowiec" :zalamka: - więc pytam: Co taki koleś robi w takim programie ???

Kto dał mu możliwość wypowiadania się na temat quadów - niech mówi ale prawdę a nie bzdury wyssane z palca. Dziwne że Rafał Sonik pozwala na takie rzeczy w swoim programie.

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

PostWysłany: 22.06.2011 20:52 
pity
Oglądałem ten odcinek, zaliczam go do udanych, Krecik z 2canem zrobili dobry odcinek, podali wady i zalety quada, wspomnieli o cenie itd..
To akurat mi się nawet podobało. No tylko nie wiem po co jest tam ten Michał T. skoro na temat quadów nie ma pojęcia :)

! Kanał Youtube !

Awatar użytkownika

PostWysłany: 22.06.2011 21:31 
odcinek z Can-am'em był fajny.
Dyskusja o wyższości 700tki nad Can-Am'em ciekawa....

Co do tego redaktora.... to nie można na podstawie kilku chwil stwierdzać czy jakiś quad jest lepszy czy gorszy. Już na pewno nie można mówić o ich trwałości.

Z racji tego, że temat jest podgrupie Kymco to o nich wypada pisać. Poniżej kilka filmików, których wiele w internecie. Ocenę pozostawiam odbiorcom....

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Quad: Kymco MXU 500 - w sercu i pamięci.
PostWysłany: 23.06.2011 19:10 
Ja oczywiście do samego odcinka nic nie mam , chodziło mi o przyznanie się do amatorki Michała T. :^^D:

Oczywiście ocena Krecika , doświadczenie i bezstronność punktuję na 10 w skali 10. Krecik najbardziej nadawałby się do prowadzenia tego programu.

Tekst końcowy na temat zapasu pasków był the best ! problem znany posiadaczom Can Am'ów i oni dobrze wiedzą o czym mowa.

Profil Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości