Pozostawiłem moje Kymco (500 ośka) na trzy tygodnie bez jeżdżenia. Dzisiaj odpalam, wsiadam i jazda wszystko niby O.K. tylko że podczas jazdy na asfalcie coś drga quad. Czy to że podczas 3 tygodni stał opony mogły ulec jakiemuś odkształceniu ? cieśnienie w oponach 0.5 atmosfery.
Quad: Kymco MXU 500 - w sercu i pamięci.
Wysłany: 25.10.2010 19:43
Re: Przestój quada
u mnie ten sam efekt nawet po 1 tygodniu , wcześniej jak miałem maxxis alltrack to było ok , teraz mam oponki Wanda p375 i efekt jest taki sam jak u mańka, problem znika po ok 2-3 km
przy alltracku też jest wyczuwalny taki efekt. Wszystko kwestia terenu , w który się udajesz. Kiedy dojazdową drogę masz asfaltową to odczuwasz błyskawicznie
Rejestracja: 02.11.2007 21:55 Posty: 3986 Miejscowość: Jaworzno i okolice:)
Quad: KQ 700 i kilkanaĹCię PolarisĂłw :D
Wysłany: 25.10.2010 22:51
zwróć również uwagę, czy na rantach felg nie zalega duża ilość wyschniętego błota - to też może dodatkowo potęgować z początku niewielkie bicie opony.
W zimie, jak po lataniu po zamarzniętym jeziorze postawiłem na chwile quada i wszystko na felgach zamarzło, to nie byłem w stanie na asfalcie lecieć więcej niż 65 km/h.
pity
Quad: Kymco MXU 500 - w sercu i pamięci.
Wysłany: 27.10.2010 23:05
Błoto też daje o sobie znać ale odleżana opona trzęsie całą maszyną aż słychać jak silnik pracuje nie miarowo
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum