Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Honda TRX350D Fourtrax Foreman 4X4 1989 traci obroty.
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 07.11.2024 06:31

Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Honda TRX350D Fourtrax Foreman 4X4 1989 traci obroty. 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrzeszczyna
Quad: 1989 Honda TRX350D Fourtrax Foreman 4X4
PostWysłany: 22.01.2011 21:50 
Honda TRX350D Fourtrax Foreman 4X4 1989 traci obroty.
Witam wszystkich mam mały dylemat, zrobiłem remont góry w mojej Hondzie i jest wszystko ok, do momentu gdy nie rozgrzeje jej konkretnie, wtedy zaczyna jakby tracić wysokie obroty kicha i ogólnie coraz wolniej jedzie, podejrzewam że to zawory które wyregulowałem według katalogu na 0,8mm. Może ktoś przerabiał podobny problem i doradzi coś w tej sytuacji.

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika
PostWysłany: 23.01.2011 13:11 
Re: Honda TRX350D Fourtrax Foreman 4X4 1989 traci obroty.
Jak wyregulowałeś według katalogu ,to dlaczego je podejrzewasz?? trochę nielogiczne. Na pewno to 0,8 dla ssących i wydechowych? Z reguły ssący ma większy luz.
Jako że nie wiesz gdzie szukać,zastosuj droge eliminacji.
Jak masz Service manuala,sprawdz według niego moduł zapłonowy.
Sprawdz jeszcze raz zawory,świece,może daj o jeden numer cieplejszą.
Ale ja stawiał bym na gaznik-tracenie obrotów,kichanie -przy maksymalnych obrotach to objaw niedoboru paliwa,i zbyt ubogiej mieszanki. Dokładne czyszczenie gaznika,regulacja,no i jak się dobrze przyjrzysz to gaźnik powinien być już trochę zużyty (1989) szczególnie przepustnica suwakowa,wraz z korpusem=lewe powietrze,oraz zużycie dyszy głównej wraz z iglicą,a także luzy na ośce przepustnicy mechanicznej=lewe powietrze.
Oczywiście musi być zapewniony swobodny przepływ paliwa, zbiornik - gaźnik,wszelkie filtry,siteczki a także odpowietrzenie zbiornika ( i przy okazji odpowietrzenia gaznika) :>

Awatar użytkownika

PostWysłany: 23.01.2011 18:15 
Faktycznie dzisiaj brodząc w pół metrowej wodzie pomyślałem o świecy, dawno jej nie wymieniałem a co do gaźnika to możliwe że jest podjechany ale też sobie przypomniałem że obniżyłem mu iglice przy czyszczeniu więc możliwe że te dwa powody mogą dać to co się dzieje. Zużycie gaźnika to się zgodzę muszę zamówić zestaw regeneracyjny. Zawory to tak podają książki więc tak ustawiłem, a myśląc o zaworach to podejrzewałem że rozgrzewają się i tracą luz więc się nie domykają, mogę się mylić. Najpierw Kupię świece może nawet irydową i napisze jaki jest efekt. Na razie Dzięki za podpowiedz. :>

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika
PostWysłany: 23.01.2011 19:25 
Ja mam na ssących 0,08 mm a na wydechowym 0,2mm.
misza43 napisał(a):
zawory które wyregulowałem według katalogu na 0,8mm
tak że taki luz-prawie 1mm to pierwsze słysze,może 0,08mm a to jest potężna różnica.
misza43 napisał(a):
Zużycie gaźnika to się zgodzę muszę zamówić zestaw regeneracyjny

pobożne życzenie-dysze,iglice,przepustnice zamówisz,ale zobacz sobie jak przepustnica suwakowa (ta zawieszona pod membrane) wytłukła już korpus gaznika.
misza43 napisał(a):
ale też sobie przypomniałem że obniżyłem mu iglice przy czyszczeniu
obniżenie iglicy-daje efekt mniejszej ilości paliwa podawanej silnikowi-wróć lepiej do poprzedniej pozycji.

Awatar użytkownika

PostWysłany: 12.02.2011 16:16 
Jednak wyszło na moje co prawda luz powinien być 0,08 a nie 0,8 przejęzyczyłem się, zregenerowałem gaźnik, jeszcze raz ustawiłem luzy zaworowe odpaliłem no i zgasł, okazało się że urwał się nowy zawór na zabezpieczeniu sprężyny no i znów mam remont.

Profil Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości