Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - Akumulator
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 16.11.2024 16:40

Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Akumulator 
Autor Wiadomość

Quad: Kymco MXU 300
PostWysłany: 01.02.2011 20:56 
Akumulator
Czesc :)

Zaraz po kupnie quada ustawilem zegarek na wyswietlaczu. Minely ze dwa tygodnia - trochę jezdzilem, ale nie za duzo. Dzisiaj sprawdzam i co widze - czas jest cofniety o jakies 21 godzin :(

Czy to wina akumulatora? Od jakiegos czasu mam również problemy z odpaleniem zimnego sprzetu - kreci ale silnik nie lapie, lub lapie i zaraz gasnie, a iskra jest krotka...

Awatar użytkownika

Quad: Eagle Lyda 203-3
PostWysłany: 01.02.2011 23:08 
Re: Akumulator
Akumulator podładuj albo kup jakiś polecany na forum , a świece wymień na taką co ma mniejszą ciepłotę o jedną jednostkę . Ale to tak piszę , bo tylko się domyślam , że quada garażujesz na zewnątrz a jak wiadomo temp. jest poniżej -10`C . Jak chodzi o nowy akumulator to jak zalałem go kwasem siarkowym to ledwo przykrył komory , więc dolałem wody destylowanej i jest jak w książce pisze .

Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Quad: Suzuki Kingquad
Poprzednie quady: Kymco MXU 300 -3714km bez awarii !
PostWysłany: 02.02.2011 16:04 
coś felerny egzemplarz trafiłeś albo tragizujesz. :uśmiech:
ja do dzis zrobiłem 396km i nie mam do czego się przyczepić
Proponuje abyś nie serwisował go tam gdzie go kupiłeś bo chyba źle zrobili ci przegląd zerowy

Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Quad: Kymco MXer 150
PostWysłany: 06.03.2011 15:44 
Może być taka sytuacja, że w związku z tym, że silnik słabo odpala a Ty dużo kręcisz rozrusznikiem akumulator jest obciążony bardziej niż normalnie a do tego w niższej temperaturze ma gorsza wydajność.

Więc np przy starcie rozrusznika napięcie spada na tyle, że zegarek się resetuje.
Rozwiązanie - napraw usterke silnika, ewentualnie spróbuj innych ustawień ssanie/gaz przy odpalaniu zimnego silnika.

Powodzenia

Profil Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości