Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - konwerter napięcia obwodu
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 06.11.2024 10:21

Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
konwerter napięcia obwodu 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kostrzyn wlkp
Quad: Honda Rincon TRX 650
PostWysłany: 19.02.2011 08:50 
konwerter napięcia obwodu
Witam. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co to jest konwerter napięcia obwodu w rinconie 650 , jak działa , gdzie jest i jak go sprawdzić czy działa prawidłowo i ewentualnie jak go wymienić ????????????????????. gadzina wywala mi 9 mignięć i nie chce się zresetować a spadł śnieg.......już mnie nosi.

Awatar użytkownika

Miejscowość: Woźniki woj śląskie
Quad: TRX Rancher 350 4x4 ES
PostWysłany: 22.02.2011 21:08 
Re: konwerter napięcia obwodu
a jak do tego doszłeś że to się nazywa konwerter napięcia obwodu ?? to jest chyba tłumaczenie z angielskiego takiego czegos jak voltage converter circuit . w tym wypadku to będzie chyba prostownik napięcia , oczywiście że go można sprawdzić ale jeżeli się nie znasz na tym to nie poradzisz sobie znim najlepiej jechać do elektromechanika , bo rozchodzi się w tym momencie o układ ładowania tutaj tkwi niepsrawnośc jeżeli komputer identyfikuje go z kwestią prostownika napięcia znaczy że tutaj należy szukać problemu , być może ładowania nie ma w ogóle a komputer utożsamia to z uszkodzonym prostownikiem wszystko idzie sprawdzic ale trzeba się na tym znać a jest umieszczony w tylnej części pojazdu przykręco ny do ramy i najprawdopodobniej nad którymś z kół tylnych poznać go po tym ze z zewnatrz ma użebrowanie.

Profil Gadu-Gadu
A.P.T. Poznań Team

Miejscowość: A.P.T. - ATV Poznań Team
Quad: sprawny
PostWysłany: 23.02.2011 07:54 
to o czym piszesz to regulator napięcia

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Woźniki woj śląskie
Quad: TRX Rancher 350 4x4 ES
PostWysłany: 23.02.2011 19:46 
kolego woźny , nie wiem czy wiesz że regulator napięcia i prostownik alternatora w hondzie to 2w1

Profil Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości