|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
konwerter napięcia obwodu
Autor |
Wiadomość |
zorrodj
Rejestracja: 30.10.2009 20:25 Posty: 12 Miejscowość: Kostrzyn wlkp
Quad: Honda Rincon TRX 650
|
Wysłany: 19.02.2011 08:50
konwerter napięcia obwodu
Witam. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co to jest konwerter napięcia obwodu w rinconie 650 , jak działa , gdzie jest i jak go sprawdzić czy działa prawidłowo i ewentualnie jak go wymienić ????????????????????. gadzina wywala mi 9 mignięć i nie chce się zresetować a spadł śnieg.......już mnie nosi.
|
|
|
|
kamil89559
Rejestracja: 17.01.2010 18:10 Posty: 76 Miejscowość: Woźniki woj śląskie
Quad: TRX Rancher 350 4x4 ES
|
Wysłany: 22.02.2011 21:08
Re: konwerter napięcia obwodu
a jak do tego doszłeś że to się nazywa konwerter napięcia obwodu ?? to jest chyba tłumaczenie z angielskiego takiego czegos jak voltage converter circuit . w tym wypadku to będzie chyba prostownik napięcia , oczywiście że go można sprawdzić ale jeżeli się nie znasz na tym to nie poradzisz sobie znim najlepiej jechać do elektromechanika , bo rozchodzi się w tym momencie o układ ładowania tutaj tkwi niepsrawnośc jeżeli komputer identyfikuje go z kwestią prostownika napięcia znaczy że tutaj należy szukać problemu , być może ładowania nie ma w ogóle a komputer utożsamia to z uszkodzonym prostownikiem wszystko idzie sprawdzic ale trzeba się na tym znać a jest umieszczony w tylnej części pojazdu przykręco ny do ramy i najprawdopodobniej nad którymś z kół tylnych poznać go po tym ze z zewnatrz ma użebrowanie.
|
|
|
|
woźny
A.P.T. Poznań Team
Rejestracja: 27.12.2007 22:01 Posty: 722 Miejscowość: A.P.T. - ATV Poznań Team
Quad: sprawny
|
Wysłany: 23.02.2011 07:54
to o czym piszesz to regulator napięcia
|
|
|
|
kamil89559
Rejestracja: 17.01.2010 18:10 Posty: 76 Miejscowość: Woźniki woj śląskie
Quad: TRX Rancher 350 4x4 ES
|
Wysłany: 23.02.2011 19:46
kolego woźny , nie wiem czy wiesz że regulator napięcia i prostownik alternatora w hondzie to 2w1
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|
|