Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - homologacja a hak
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 14.11.2024 16:53

Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
homologacja a hak 
Autor Wiadomość

Miejscowość: Bystrzyca Górna woj. Dolnośląskie
Quad: Planowany zakup chyba Kymco 500
PostWysłany: 10.10.2007 22:40 
homologacja a hak
Czy Kymco mxu 500 w homologacji ma wpisane ze może ciagnac przyczepke (chodzi mi o ciagniecie przyczepki podrogach publicznych)

Profil Gadu-Gadu
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów i okolice
Quad: Zielona Misia 700
PostWysłany: 12.10.2007 08:32 
Re: homologacja a hak
Przypuszczam ze nie , Moje MXU ma hak i daje sobie radę z przyczepa ale w dowodzie brak wpisu
oraz brak gniazda :oczy:

Quad: Kymco MXU 500
PostWysłany: 05.05.2011 08:45 
oyama350 napisał(a):
Przypuszczam ze nie , Moje MXU ma hak i daje sobie radę z przyczepa ale w dowodzie brak wpisu
oraz brak gniazda :oczy:

Witam
U mnie wiazka do kabla wisiala zaizolowana fabrycznie obok kabli doprowadzajacych napiecie do lamp na wysokosci tablicy rej.

Quad: Kymco MXU 500 IRS
PostWysłany: 05.05.2011 08:59 
Kolega wbił hak w dowód w gryzlaku ale musiał gniazdo zamontowac. w wydziale komunikacji zapłacił ale nie pamieta ile. W Polsce wszystko da się obejsc:)

Ostatnio zmieniony przez Mateusz86, 05.05.2011 08:59, edytowano w sumie 1 raz

Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Quad: Kymco MXU 500 - w sercu i pamięci.
PostWysłany: 08.05.2011 01:02 
Jeśli zamontujesz gniazdo aby podłączyć wtyczkę z przyczepki to bez problemu powinni zrobić Ci pozytywny przegląd na stacji kontroli pojazdów i później pieczątka do d.rejestracyjnego w wydziale komunikacji , pod warunkiem że masz homologację i zarejestrowanego dzika, wiązka kabli jest faktycznie nad tablicą rej. znajdziesz ją od razu.

Profil Gadu-Gadu

Quad: Kymco MXU 500
PostWysłany: 11.05.2011 20:37 
pity napisał(a):
Jeśli zamontujesz gniazdo aby podłączyć wtyczkę z przyczepki to bez problemu powinni zrobić Ci pozytywny przegląd na stacji kontroli pojazdów i później pieczątka do d.rejestracyjnego w wydziale komunikacji , pod warunkiem że masz homologację i zarejestrowanego dzika, wiązka kabli jest faktycznie nad tablicą rej. znajdziesz ją od razu.

dzis bylem rejestrowac quada
ja mam mxu z 2008 roku i niestety nie ma mozliwosci wbicia haka ponieważ homologacja i badania homologacyjne nie byly też przeprowadzane pod katem ciagania przyczep. Kobieta w okienku zeskanowala homologacje pojazdu z dowodu rej. (ten czarny kwadrat z kwadracikami jakby kto się pytal) i w tejze homologacji nie bylo nic na temat przyczep.
Mowila, ze diagnosta może wystawic kwit na HAK, o ile nie ma wypelnionych rubryk O1 i O2 (masy przyczep bez i z hamulcem) w uzasadnieniu może wpisac iz bazowal np na wiarygodnym zrodle czyli np dokumencie od wylacznego importera ze pojazd może ciagac przyczepy i jaka jest ich masa.
Takze samo doniesienie kwitu ze masz hak wiazke itd nie rozwiaze sprawy. Po prostu system w wydz. komunikacji nie pozwoli na wbicie/wystawienie dowodu z hakiem gdyz te dwie rubryki O1 I O2 sa niewypelnione.

Z ciekawostek. Hak mozesz zalozyc np do malucha bo mial badania homologacyjne przeprowadzane też pod katem domontowania haka i ciagania przyczepy natomiast matiz nie mial takich badan i do matizza haka nie wbija.

Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Quad: Kymco MXU 500 - w sercu i pamięci.
PostWysłany: 14.05.2011 00:04 
Importer przeoczył tę sprawę a szkoda - zawsze można by pomóc nawet dla straży pożarnej w razie sytuacji kryzysowej i kanister 1000L wody gdzieś dostarczyć

Profil Gadu-Gadu
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości